Kend reglerne ved solfilm til biler

28 marts 2020
Anders Lundtang Hansen
Kend reglerne ved solfilm til biler

Der er mange ting, man kan blive stoppet for, når man er ude at køre bil, men det sureste ville næsten være at få en bøde for noget, som man egentlig ikke var klar over, kunne være ulovligt.

Dette kan blandt andet handle om, hvis du har sat solfilm fast på din bil.

Den slags er egentlig meget uskyldigt, og det er da også forståeligt, at mange mennesker at gøre den slags, når det ikke er nok med solbriller, en afskærmning eller en opsætning til folk bagi såsom til børnene.

Det er en lidt lettere og mere permanent løsning, at man sætter solfilm på vinduerne til ens bil, så man slipper for at få sollys ind på en eller de andre i bilen, så det kan blænde eller gøre en alt for varm.

Men du var måske ikke klar over, at der er regler for, hvor tæt og afskærmende denne solfilm må være på din bil?

Du ville nok kunne regne det ud, hvis du blev stoppet for at køre for hurtigt, køre beruset, have en ødelagt lygte, eller hvis du ikke havde kørekort – mange tager (desværre) nogle gange chancen eller er godt klar over, den er gal, men så håber de på ikke at blive snuppet.

Dog sætter de færreste en solfilm op, fordi de vil på kanten med loven, men netop fordi de vil gøre deres køreoplevelse lettere for dem selv og dem, der er med i bilen.

Man skal så være opmærksom på, at der er regler for, hvor tæt og dæmpende sådan en solfilm må være, og det kan politiet måle på stedet, når de stopper dig.

Og det er dit ansvar, at solfilmen ikke er ulovlig, for montøren vil jo gerne sælge sine ting, og måske er han ikke bekendt med reglerne selv.

Solfilmen må nemlig ikke være så dæmpende, at du ikke har godt nok udsyn bagud, gennem sideruden og derved i sidespejlene.