Hvor kom den dobbelt altandør lige fra?!

12 maj 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Du er ved at reparere lidt på loftet, og du har hørt rygter om, at der vist på et tidspunkt var en dobbelt altandør her et sted, men det har du bare svært ved at forestille dig.

Du har ikke set gamle billeder af det her hus, så du er heller ikke sikker på, at det rent faktisk skulle passe.

Men som du sidder der og fikser lidt på loftet, så falder du faktisk over noget, der godt kunne minde lidt om en gammel dobbelt altandør.

Til at starte med ser det ikke ud af meget, men så får du det fjernet for støv, andre materialer, der ligger i vejen, og mere, og det er faktisk ikke alene en gammel altandør af den dobbelt slags: Den sidder faktisk stadig fast!

Dubbel altandörr

Det må have været nogle, der har haft travlt med at bygge over, så de aldrig fjernede den her altandør her, for der er dog muret op bag den.

Det var et sjovt sted at falde over en dobbelt altandør

Det kan også være, at der ikke var råd til at gøre så meget andet, så man bare måtte komme videre i teksten med det, som man havde.

Det her er ikke noget, som den tidligere ejer kender til, så det må have været ejeren før eller endda ejeren før igen – for det er trods alt et gammelt hus – som der har haft gjort brug af den her altandør.

Det giver dig så inspiration til, at man faktisk godt kunne (genop)bygge en altan, som der kunne bruges en dobbelt altandør til.

Det bliver nok ikke lige den her gamle, du lige har fundet, for den er meget ødelagt, men det kan jo være en fra https://klarfonster.se/dorrar/dubbel-altandorr

Det er trods alt også nemmere, end at du skal hen at finde ud af at rekonstruere den gamle dør.