Hvad skal du have i din skolerygsæk

12 oktober 2020
Anders Lundtang Hansen

Åh, ens første skole rygsæk: Mange forældre ser det nu, som at barnet er blevet en stor en, hvor man ikke bare skal lære at sidde stiller og underholde sig selv i børnehaven eller vuggestuen – nu skal man rent faktisk til at lære noget.

Derfor betyder det ikke alene en del, hvilken skolerygsæk man vælger som den første, men også hvad man putter ned i den.

Flere familier har tradition for at udskifte de rygsække fra år til år, og det er da også klart, at for det første så forgår den slags rygsække jo med årene, men et barn vil nok næppe have en rygsæk med et motiv, der er pinligt at have i flere skoleår senere.

Men er det faktisk så vigtigt at have ting i rygsækkene nu om dage, hvor meget lærdom foregår online og digitalt?

Ja, det er det faktisk!

Hav det rette i din skolerygsæk

Selvfølgelig skal man ikke helt tilbage til gamle dage, hvor man skulle bruge gammeldags måleudstyr med videre, når man kan bruge en lommeregner til det samme, men af samme grund er det stadig en vigtig færdighed at kunne regne i hovedet.

Desuden skal man jo stadig bruge en del skolebøger, man skal lære at skrive, man skal kunne udforme sig kreativt, og nogle gange skal man måske også have gymnastiktøj med og meget andet.

Den slags kræver den rette skolerygsæk, men det er også vigtigt, at den passer til barnet, hvor man da heldigvis nogle gange kan tilpasse den, når man først har købt den.

Men ellers er det også vigtigt, at man ikke propper den med for meget vægt, så den bliver tung for barnet at bære.

Her kan man udvælge, hvad der skal bruges fra dag til dag, så det ikke belaster barnet for meget.

Ellers er det bare med at nyde ens skolerygsæk.