Få hjælp til afvænning på et misbrugscenter

Misbrug og afhængighed er to store tabuer i vort samfund. Afhængighed af eksempelvis stoffer (både hårde stoffer, så som kokain eller heroin, eller euforiserende stoffer som hash eller marijuana), alkohol, receptpligtig medicin, mad,cigaretter eller spil betragtes som et tegn på kontrol tab. Og i dagens Danmark er selvkontrol en af de vigtigste egenskaber, et menneske kan besidde.

Få sat ord på misbruget

Derfor er det meget svært at tale om misbrug, selv om eksempelvis alkoholisme eller pille afhængighed er meget store problemer i den vestlige verden. Uanset om man er direkte misbrugsramt, eller om man lever i et tæt forhold til en misbrugsramt og afhængig person, er det dog vigtigt at kunne tale om problemet.

En alkoholiker eller pille misbruger vil ikke kunne erkende sit problem rationelt og emotionelt, førend der kan herske åbenhed derom. En stor del af afhængighedens og misbrugets anatomi er nemlig at muliggøre et vist selvbedrag – den misbrugsramte bilder sig selv ind, at der ikke er noget problem.

Det er dog ikke altid, at det lykkes lige godt i forhold til omverdenen – især ikke, når det handler om den nære familie. Hvis du er i et forhold med en misbruger, bør du derfor altid gribe ind over for misbruget, så det ikke udvikler sig. Det vil et misbrug nemlig altid gøre, hvis der ikke skrides til handling.

Du bør dog ikke stå alene med denne opgave. Det er vigtigt, at du får flere ”vidner” med på vognen – eventuelt venner og kolleger, eller andre familiemedlemmer. Og så kan du med fordel søge professionel hjælp til håndtering af den svære konfrontation, samt planlægning og håndtering af det videre forløb, hos et professionelt misbrugscenter.

Effektiv misbrugsbehandling på Behandlingscenter Stien

Hos Behandlingscenter Stien kan misbrugsramte gennemgå behandlingsforløb på typisk fem ugers varighed, i hvilke der indgår intensiv terapi og afvænning. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk