Er det muligt at sammenligne gulvservice?

17 maj 2020
Anders Lundtang Hansen

Har du nogensinde deltaget i en sportskamp eller overværet sådan en, hvor man så må sande, at man ikke vandt, eller at ens favorithold vandt?

Sådan kan det jo gå, og hvis man ikke ligefrem kan klandre dommeren for at dømme forkert, og der ikke er tale om aftalt spil, så er der jo ikke så meget at anfægte.

Men nogle analytikere vil jo nok altid pege på, at man kan se på deltagernes fysik, vejret den dag, remedierne og så videre, at man ramte dagen eller ikke ramte den.
Var det hele foregået en anden dag under andre omstændigheder, så kunne udvalget måske have været markant anderledes.

Man kan en smule overføre dette til, når man skal sammenligne en service eller pris.

Den slags er der jo mange forbrugsundersøgelser af, og man ser mange tests i medierne, der sammenligner produkter for at kåre en vinder og en dumper.

Vi siger ikke, at disse analyser tager fejl, for man foretager jo undersøgelsen ofte samme dag under de samme forudsætninger, men måske har afprøverne ikke fået det bedste ben ud af sengen, eller man har fået fat i en dårlig udgave af produktet.

Dog er sådan nogle analyser ofte en god indikator alligevel.

Hvis man så ser på sådan noget som gulvservice, kan man så reelt sammenligne to forskellige former for gulvservice?

Antag ligefrem, at man har fikset det samme gulv med de samme remedier over en periode, kan man så stadig sammenligne de to servicer?

De fleste vil sige ja, og det siger vi sådan set også – med forbehold.

Man skal huske, at det atter den dag handler om, at en given fagmand kan være bedre end den anden, og hvis det er den samme, kan vedkommende have en god eller dårlig dag.

Derfor skal man måske være forsigtig med at sammenligne den slags en til en.